5 Nyttige duppedingser på tur

Det finnes et hav av turutstyr der ute. Noe kan vi ikke unnvære på tur. Andre ting er med for moro skyld, eller bare for litt ekstra komfort. Det gjelder å finne ut hva man trenger, og liker. Og ikke minst; hvor mye vekt er man villig til å bære?

Av Bente Holbæk og Anne Marie Folgerø (Instagram: benteholbaek og annefolgero

Alt trenger heldigvis ikke å koste så mye. Det finnes stort sett både billige og dyre varianter av de aller fleste duppedingser. Her kommer et lite knippe tur-duppedingser og utstyr som vi drar stor nytte av å ha med på tur:

Tursag

Den sammenleggbare tursaga er fast følge på tur. Den hjelper oss å skaffe ved til bålet. Den er rett og slett uunnværlig, så glad i bålkos som vi er. Heldigvis er den lett i vekt, og tar lite plass i sekken.

Hodelykt

Hodelykt er også et «must have» på tur, særlig i vintersesongen. Alle i familien har sin egen. Det finnes utallige varianter der ute, og prisen varierer. Barna har enkle varianter. Eksempelvis får du hodelykt til under 100-lappen på Biltema, og denne har vist seg å fungere fint. Bente har en lykt med kraftigere lys og oppladbare batterier som hun er kjempefornøyd med. Den er fra forsvarets overskuddslager, og hadde en prislapp på omkring 300 kroner.

Når det er kaldt ute, tappes batteriene raskere. Det er derfor lurt å ha med ekstra batterier i sekken i vintersesongen.

Tarp

Når barna sover i teltene og mødrene skal kose seg rundt bålet, er det veldig mye hyggeligere å sitte tørt. Frokosten smaker også bedre uten snø eller striregn. Vi har pleid å ta med tarp eller gapahuk for å sitte under når det er nedbør. Etter at vi begynte å fokusere mer på komfort i campen har dette blitt et nyttig virkemiddel. En tarp er også helt uunnværlig på regntunge netter i hengekøye. De ulike variantene og størrelsene varierer en del i vekt og volum. Den største fordelen med tarp er at den er fleksibel, og kan brukes på mange måter. 

Gjenbrukbar håndvarmer

Varme og tørre barn er som regel blide og fornøyde barn! Disse kjempekjekke håndvarmerne får liv i frosne fingre på et blunk. De har en liten metallplate inni som man brekker på for å aktivere varme. Den varmer godt i ca 30 min. Etter bruk kan man legge de i kokende vann i ca 5-7 min, så er de klare til bruk igjen. Bente sine er fra Hengegøy, og Anne har et par fra Biltema. Sportsbutikker og Nille har også varianter av disse, og felles for alle er at de er rimelige og tar lite plass i sekken.

Vindskjerm til primus

Denne duppedingsen er veldig kjekk å ha når det blåser. Den kan bøyes slik at den står godt rundt primusen, og primusen får virke med full effekt. Man er på ingen måte nødt til å ha med vindskjerm på tur, men det kan alltid være greit å ha i bakhodet at man kan lage sin egen vindskjerm dersom vinden stjeler for mye varme.

Til slutt er det viktig å presisere at nyttige duppedingser ikke er nødvendig for å ha det fint på tur. Mange av duppedingsene gjør turlivet litt lettere, mer praktisk og mer behagelig. Men så lenge man har en mett mage, og en god og varm kropp er det lite som kan stå i veien for en hyggelig turopplevelse.

Ikke glem å les flere saker på iFri.no

+ Se flere artikler
benteholbaek@gmail.com | + Se flere artikler

Friluftsentusiast som er opptatt av å introdusere friluftslivets gleder for de små. Det betyr at det blir mange lavterskelturer hvor fokuset er å finne gleden i de små tingene i naturen og kose seg på tur. Er ellers evig opptatt av å holde liv i bålet, lage skikkelig primusmiddag og samle en fjelltopp i ny og ne når datteren er igjen hjemme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her