Hund og sommervarme

0

Da er vi der igjen. Gradestokken kryper oppover, og vi skal alle ut å nyte sommeren. Da er det viktig at vi tenker litt ekstra på våre firbeinte venner.

Hund i bil

Tenk deg godt om før du legger hunden i bilen på slike varme dager. Det legger begrensinger for deg selv, for du kan ikke forlate en bil med hund. Selv om du parkerer bilen i skyggen, og du har vinduer åpne, vil det på varme sommerdager bli utrolig varmt inne i bilen. Det dør årlig en rekke hunder på denne måten.

Hund på tur

Skal du på fjellet, må du huske at hunden kjenner varmen like godt som deg. Mange ganger kan det være lurt i holde seg rolig midt på dagen, og heller gå morgen eller kveld. Det er viktig at hunden får hvile i skyggen.

En hund trenger gjerne både godt med vann og skygge når det er som varmest.

Er det mulighet for det, kan det være greit å la hunden bade ofte, da det gir god nedkjøling.

Ut på tur på varm asfalt trenger ikke være noen god greie for en hund. Må du derimot gå på varmt underlag, er det viktig at du ofte sjekker potene.

Hund i sol

En hund kan også bli solbrent, deres egen beskyttelse er pelsen. Mange tror de skal være snille med hunden i varmen, i form av at de barberer bort deler av pelsen. Da fjerner man det som er hundens naturlige beskyttelse mot stråling. Det finnes også solkrem for hunder, som på raser med lite pels kan være veldig fornuftig. Hvis man ikke har skygge, må man i verste fall kle på hunden. På denne måten beskyttes hundens hud.

Er du hjemme eller på hytta, kan små barnebasseng brukes til hundene. Det finnes også basseng og kjølematter beregnet på hund, som en kan få kjøpt.

Mat i varmen

Som tillegg til vanlig kost, kan det være greit for hundene å få noe som er kaldt. Isbiter, kjøtt eller fisk som er frosset, gir en god nedkjøling i tillegg til å gi de næring på dager da appetitten og lysten på tørrfor ikke er den beste.

Hund og huggorm

Det er på de varmeste sommerdagene hundene er mest utsatt for bitt av huggorm. Det er vanskelig å være preventiv mot ormebitt, men vær i alle fall årvåken når du ferdes i områder med mye orm. Her er det bare en ting å gjøre, få hunden så raskt som råd er til veterinær.