Loen Skylift – fra fjord til fjell – for alle

0
Fantastiske fjell rundt Loen. Foto: Knut Gartland

Hvis du er usikker på hva du skal gjøre i sommer, kan en tur til Loen være et godt alternativ. På dette lille tettstedet som ligger nord i Vestland, finnes det et utall av aktiviteter du kan være med på.

Loen ligger etter riksveg 60, ca 10 minutter fra Stryn. Kommer du med bil bruker du to og en halv time fra Ålesund, fire og en halv time fra Bergen, og seks timer fra Oslo.

Dette er stedet hvor alle kan få fine naturopplevelser. Her er det noe for folk i alle aldre, ja egentlig noe for alle. Du trenger ikke være av de sprekeste eller være ekstremsportsutøver, for Loen Skylift tar deg rett fra parkeringsplassen, helt opp til toppen av fjellet Hoven, som ligger 1000 meter over havet.

Med Loen Skylift er det enkelt for alle å komme seg til toppen. Foto: Monica Andersen

Bare opplevelsen med å ta denne gondolbanen opp i dette majestetiske fjellet, er verdt pengene. For det er et godt sug i magen, når du henger i en kabel på tur opp i fjellet. På turen opp kan du se de som har valgt å klatre opp til toppen.

Via Ferrata Loen, er en klatresti. Den går helt opp til toppen av Hoven, som ellers er samme endepunkt som gondolen. Du kan velge mellom flere ruter på denne klatrestien, alt etter hvor sprek du er, og hvor erfaren du er til å klatre. Du kan leie både klatreutstyr og guide til disse turene.

Det finnes flere klatrestier, som alle ender oppe på Hoven. Grafikk: Loen Skylift

Når du har ankommet toppen av Hoven, kan du herfra velge og vrake i turløyper rundt i dette fantastiske fjellområdet.

Har du med familien med mange små, er det fine og vel opparbeidede løyper rundt oppe på fjellet. Du kan faktisk ta en fin fjelltur med barnevogn. Du kan også ta turen innom flere topper, eller gå turer rundt i dette fjellmassivet. Mange tar gondolen opp på fjellet, for så å gå ned igjen.

I gondolens endestasjon har de etablert både bar og restaurant, som gir deg mulighet til å få et bedre måltid etter en tur i fjellet.

Man kan ta en lunch i restauranten eller bare en kaffe med noe godt i kiosken. Å nyte kaffen på taket av restauranten, med verdens beste utsikt, er ikke feil.

Alle turer i dette fjellområdet kan gjennomføres sammen med erfarne guider. Loen Active har guider som kan ta deg med på en rekke aktiviteter i dette området. Det samme selskapet leier også ut utstyr som du tenger for mange av aktivitetene.

Det finnes også mange som besøker Loen og Hoven for å drive med luftsport. Her kan du se både hangglidere, paraglidere og basehoppere. Det ene mer spektakulært en det andre.

Noen velger en raskere vei ned fra fjellet. Foto: Knut Gartland

Trenger du overnatting, finnes det både hytter og hoteller i området.

Du kan lese mer om disse mulighetene hos Loen Skylift.