TEST av hengekøye fra WiseOwl Outfitters

0
Hengekøyer har blitt det store i løpet av de siste årene. Det kan se ut som alle skal prøve denne måten å campe i det fri.

Det finnes en rekke hengekøyer på markedet, i flere forskjellige former og fasonger. Vi har testet en køye fra Wee Tradning. Wise Owl er navnet på køya, som er produsert i nylon-silke, den noen liker å kalle «fallskjerm-materiale». Materialet virket elastisk, men allikevel sterkt.

Når den ligger pakket for tur har den en vekt på 1 kg. Posen den ligger i har en størrelse på 17cmx11cmx20cm. Denne posen henger fast på køyen, og kan bruker som en lomme å oppbevare gjenstander i når du bruker køya.

Hengekøyen ligger pakket i en liten lomme, her finnes både duken og det du trenger for å feste den. Måten man fester hengekøyen på kan variere. På denne modellen mener vi at de har valgt en gunstig løsning. Den er enkel å sette opp, ja det går på under minuttet hvis du har funnet plassen du skal sove. Du fester køya med spesialtilpassede stropper rundt et tre, som du igjen fester til duken med en karabinkrok. Remmene som er produsert nettopp til dette formålet, har en lengde på neste 2,5 meter, så her har du litt å gå på. Festeanordningen krever ikke hverken knuter eller knop for å få den montert, her er det bare plug and play. Feste og duk har en maksvekt på 180 kg.

Skulle du være uheldig å søle brus eller annet, er det bare å legge duken i vaskemaskinen på 30 grader.

Vi har brukt denne hengekøyen både med og uten liggeunderlag og sovepose. Begge deler fungere helt greit. Det skal sies at denne køyen ikke har samme liggekomfort som de som koster det mangedobbelte, men denne duger lett for en natt.  

Bruken av denne hengekøyen kan være alt fra dagsturer, eller overnattingsturer.

Testeamet mener at du får mye for pengene med denne hengekøyen. Skal du ha en køye som barna kan bruke, uten å tenke på at de kan være uheldige å ødelegge køya, er jo dette et fantastisk alternativ.  

Har du en plan på at denne måten å overnatte ute på skal bli noe for fremtiden, hvorfor da ikke kjøpe en slik billig og ultralett køye, så finner du raskt ut hva det er du egentlig krever av en hengekøye. Da er blir det enklere å finne den som virkelig passer ditt friluftsliv.

Hengekøyen importeres av Wee.no