Sommerens natureventyr planlegger du på nett

0
Foto: Knut Gartland

Norges nasjonalparker og andre større verneområder er klare for besøk i ferien. En ny nettportal viser deg eventyret som venter.

– Nasjonalparkene våre er skatter som venter på å bli funnet. Hvorfor ikke finne dem nå når vi alle skal være turister i eget land? Som en hjelp i planleggingen lanserer Miljødirektoratet nettportalen norgesnasjonalparker.no, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro.

Nettportalen for Norges nasjonalparker

Velkommen inn!

Naturen er et trekkplaster i markedsføringen av Norge. I undersøkelser trekker en av tre utenlandske turister fram nasjonalparkene våre som et viktig reisemål.

Selv om formålet med opprettelsen av dem er å sikre variasjon i naturen og bidra til å beskytte landskap, naturtyper og arter for framtida, er det ingenting i veien for å besøke en av de 40 parkene vi har på fastlandet.

– Vi ønsker å si «velkommen inn» i nasjonalparkene og tilrettelegger for besøkende, samtidig som vi tar vare på det ypperste vi har i norsk natur. Det venter store naturopplevelser for den som griper sjansen og besøker en av naturskattene våre, sier miljødirektøren.

+ Se flere artikler

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her